VELSERTUNNEL

 

In 2016 en 2017 heeft Gerco de brandwerende afdichtingen tijdens de renovatie van de Velsertunnel uitgevoerd. Onze opdrachtgever was de combinatie de Hyacint. 

De Hyacint is een combinatie van de aannemers Dura Vermeer, BESIX en installatiebedrijf SPIE Nederland. De combinatie is naast de renovatie van de tunnel ook verantwoordelijk voor het onderhoud van de tunnel gedurende zeven jaar. De doorrijhoogte van de tunnel onder het Noordzeekanaal is met 12 centimeter vergroot. Ook zit het laagste punt qua doorrijhoogte van de tunnel niet meer in het midden, maar bij de ingangen van de tunnel. Het ventilatiesysteem is omgebouwd zodat het voldoet aan de nieuwe eisen. Ook zijn de ruim 50 tunnelinstallaties gemoderniseerd of vervangen en nieuwe vluchtwegen gebouwd. Daardoor kunnen mensen bij noodgevallen vluchten naar de andere tunnelbuis. Het wegdek is voorzien van nieuw asfalt en er is voor 34.000 m2 aan lichtroosters aan de in- en uitgangen van de tunnel hersteld. Deze zijn beschadigd geraakt door onder andere te hoge vrachtwagens.

Gerco heeft de Hyacint ondersteund bij het overleg met het bevoegd gezag en heeft de sparingen in de tunnel en (monumentale) bedieningsgebouwen brandwerend afgedicht. Hierbij is er vaak in het weekend en 's avonds gewerkt. Op sommige dagen zijn er meer dan 20 monteurs van Gerco in de tunnel en bedieningsgebouwen werkzaam geweest. De werkzaamheden zijn vastgelegd in een logboek en naar tevredenheid opgeleverd.

Interesse in een oplossing voor u?

Geef een van onze medewerkers een belletje.

Tom Overbeek
T: 06 - 51 42 03 58
E: toverbeek@gerco.com

Gerco Brandpreventie B.V.

Vrouwenmantel 5
2871 NJ Schoonhoven
Postbus 11
2870 AA Schoonhoven

KVK: 29020504
IBAN: NL12 INGB 0996 068 554

Ontwerp en realisatie door