NIEUWBOUW CENTER COURT BRIGHTLANDS CHEMELOT

2016

In opdracht van BAM heeft Gerco Brandpreventie B.V. alle brandwerende, akoestische en gasdichte voorzieningen uitgevoerd in het "center Court Brightlands Chemelot".

Nieuwbouw Center Court

BAM Bouw en Techniek- regio Midden heeft van Brightlands Chemelot Campus opdracht gekregen voor de bouw van het Center Court. Dit is hét centrale ontmoetings-, onderwijs- en researchcentrum op Brightlands Chemelot Campus in Sittard-Geleen. Brightlands Chemelot Campus is een samenwerkingsverband van provincie Limburg, DSM Nederland B.V. en Universiteit Maastricht

Center Court biedt onderdak aan Chemelot Innovation and Learning Labs, Maastricht Science Programme van de Universiteit Maastricht en het DSM Innovation Center. Center Court wordt mede mogelijke gemaakt door steun van de Provincie Limburg, het ministerie van Economische Zaken en de gemeente Sittard-Geleen.

De twee hoofdentrees in de noord- en zuidgevel geven directe toegang tot de centrale hal. Rondom de hal liggen diverse horecavoorzieningen. De centrale ontmoetingsruimte op de onderste verdiepingen vormt het middelpunt van het vergadercentrum. Het multifunctionele auditorium bevindt zich daarboven. Op de tweede en derde verdieping zijn alle onderwijs- en onderzoeksruimten gesitueerd van Universiteit Maastricht en CHILL. De bovenste twee verdiepingen zijn bestemd voor de kantoren van het DSM Innovation Center. Onder het Center Court bevindt zich een grote parkeergarage en een sportruimte.

Integrale opdracht

De opdracht is integraal opgedragen aan de BAM, zodat de verschillende disciplines (bouwkundig, werktuigbouwkundig en elektrotechnisch etc.) optimaal op elkaar aansluiten. Dit is gewenst, vanwege de korte doorlooptijd van de werkzaamheden. De Chemelot Campus kent een strikte regelgeving op het gebied van veiligheid, gezondheid en milieu. 

Interesse in een oplossing voor u?

Geef een van onze medewerkers een belletje.

Maarten Kleijne
T: 015 7782 38 77

Gerco Brandpreventie B.V.

Vrouwenmantel 5
2871 NJ Schoonhoven
Postbus 11
2870 AA Schoonhoven

KVK: 29020504
IBAN: NL12 INGB 0996 068 554

Ontwerp en realisatie door