Bouwkundige brandveilgheid
Passieve brandveiligheid
Naamloos 2

Het Belang van Bouwkundige brandveiligheid

Mocht er brand uitbreken in uw gebouw, dan is het zaak om de verspreiding van rook en vuur tegen te gaan. Gerco zorgt ervoor dat de bouwkundige brandveiligheid van uw gebouw op orde is en volledig voldoet aan het Bouwbesluit 2012. De brand krijgt geen kans zich te verspreiden naar naastgelegen ruimtes, waardoor vluchtwegen veilig blijven en schade wordt beperkt.

Snel en flexibel

Vakkundig

Afspraak is afspraak

Eerlijk en betrouwbaar

Klantgericht

Wat is het verschil tussen bouwkundige en installatie technische brandveiligheid?

Bouwkundige brandwering zijn oplossingen die ervoor zorgen dat brand zich niet verder kan verspreiden in een gebouw. Denk hierbij aan brandwerende deuren en afgedichte sparingen. Installatie technische brandveiligheid zorgt dat brand in een gebouw wordt geblust, denk hierbij aan sprinklers en brandmelders. Wanneer er brand uitbreekt in uw gebouw is het van belang dat beide aspecten goed op orde zijn om verspreiding van rook en vuur tegen te gaan. De brand is niet meer te voorkomen, maar kan wel beperkt worden. Gerco is gespecialiseerd in het aanbrengen van verschillende bouwkundig brandwerende voorzieningen, zoals het afdichten van sparingen en het plaatsen van brandwerende wanden, deuren en beglazing.

Een totaalaanbieder in bouwkundige brandveiligheid.

Gerco is thuis in verschillende sectoren in de bestaande-en nieuwbouw. We werken conform het Bouwbesluit 2012 en met verschillende (VCA) certificeringen.

Om de brandveiligheid van uw gebouw te kunnen waarborgen biedt Gerco verschillende diensten aan:

  • Alle typen doorvoeren, sparingen en naden afdichten
  • Plaatsen van brandwerende wanden, deuren en beglazing
  • Plaatsen van Brandkleppen, vlamschermen en cannalures

Daarnaast dichten we lekkages in brandwerende scheidingen vakkundig af, geven we advies en voeren we onderhoud uit aan alle passieve brandwerende componenten. Met ruim 40 jaar ervaring en een eigen R&D afdeling is Gerco ook instaat om complexe vraagstukken binnen de passieve brandveiligheid op te lossen.

Naast 10 jaar garantie op de productkwaliteit van ons systeem, bieden wij gegarandeerde kwaliteit en een probleemloze uitvoering. 

Totaalleverancier

Gerco is in Nederland de enige leverancier die brandwerende toepassingen zowel ontwikkelt, produceert, test als monteert. Onze organisatie beschikt tevens over een eigen laboratorium en een team van specialisten dat zich bezighoudt met het kwaliteitsborging en productontwikkeling. Alle door Gerco aangebrachte systemen worden uitvoerig beproefd door de meest toonaangevende Europese keuringsinstanties.

Landelijk actief

Gerco is in heel Nederland actief met zo’n 150 (regionaal) opererende werknemers.
Stuk voor stuk buitengewoon goed opgeleide vakmensen die beschikken over alle relevante certificeringen, een uitgebreide interne opleiding en een klantvriendelijke, probleemoplossende instelling. 

Gerco is thuis in verschillende sectoren in de bestaande-en nieuwbouw. We werken conform het Bouwbesluit 2012 en         met verschillende (VCA) certificeringen.

resultaat

Brandveiligheid en kwaliteit

Gerco biedt een totaaloplossing voor brandveiligheid. Onze brandwering stopt brand, houdt vluchtwegen veilig en voldoet aan het bouwbesluit.
Door middel van een projectdossier, inspectie, onderhoud en beheer is kwaliteit van de brandscheidingen geborgd.

Invulling zorgplicht

Door uw gebouw brandveilig te laten maken door Gerco geeft u invulling aan de zorgplicht. U gaat zorgvuldig om met de belangen van anderen. Veiligheid is immers het allerbelangrijkst.

Realisatie omgevingsvergunning brandveilig gebruik

Gebouweigenarenen gebouwbeheerders zijn verantwoordelijk voor het reilen en zeilen binnen hun gebouw. Door onze brandpreventie geeft u invulling aan de zorgplicht en realiseert u uw omgevingsvergunning voor brandveilig gebruik (gebruiksvergunning).

MEer informatie over onze oplossingen?

Heeft u interesse in één van onze oplossingen en ontvangt u graag meer informatie? Stel uw vraag via het contactformulier of neem gerust contact op met één van onze Technisch Commercieel Managers. Zij gaan graag met u in gesprek over de verschillende mogelijkheden.

Gerco Brandpreventie B.V.

Vrouwenmantel 5
2871 NJ Schoonhoven
Postbus 11
2870 AA Schoonhoven

KVK: 29020504
IBAN: NL12 INGB 0996 068 554

Ontwerp en realisatie door